fbpx

Løpekurs Nybegynnere – Juni 2020

Løpekurset passer perfekt for nybegynneren som ønsker å komme i gang med løping!  Det passer også ypperlig til deg som ønsker å bli venn med joggeskoene, dørstokkmila og asfaltjungelen 🙂 

Den typiske deltager ønsker å løpe et par ganger i uka uten at det føles som et ork. Vi legger opp kurset slik at at det å løpe både blir artig og lærerikt – og at du allerede i løpet av kurset kommer i bedre form!


Kort fortalt – i dette kurset får du:

 • 4 felles teknikk- og løpeøkter
 • 1 stk laktatprofiltest + testrapport (veil kr 990,-)
 • Personlig tilpasset treningsprogram
 • Egen lukket gruppe på Facebook der informasjon blir lagt ut og aktuelle spørsmål besvares av instruktøren(e)
 • Kursdatoer: Tirsdager kl 19.30 – 9.juni, 16.juni, 23.juni og 30.juni
 • Oppmøtested vil kunne variere: vi har for eksempel kjørt økter på Åstveit/Tertnes, Munkebotn/Fjellveien, Eidsvåg, Liavannet og Mellingen (bak IKEA)
 • Pris: kr 2500,-

Påmelding innen 7.juni eller til fulltegnet :


Vi vet at kunnskap er viktig for å lykkes. Dette kurset vil gi deg kunnskap om hvordan akkurat du skal trene for å bli en enda sprekere utgave av deg selv. En svært viktig del av kurset er at alle deltagere får et personlig tilpasset treningsprogram, som er basert på en individuell laktatprofiltesten test absolutt alle klarer å gjennomføre. Testen – som alle på kurset tar – gjennomføres før kurset starter eller i uken etter første kursdag.

Det medfølger en testrapport til testen, og vi går gjennom hvordan du skal bruke resultatet fra rapporten i din trening.

Se video for hvordan vi gjennomfører en test – trykk på «fullskjerm»-knappen for å få med deg all tekst 🙂

I tillegg til testen blir det gjennomført 4 felles treningsøkter. Vi introduserer forskjellige måter å gjøre løping interessant på og går gjennom teknikkøvelser som gjør at man kan tilegne seg en mer effektiv løpestil. Du ender opp med å bli en bedre løper som har kunnskap til å øke utholdenhet, fettforbrenning og kondisjon.

Corona-situasjonen gjør at vi ikke kan kjøre felles innendørs teoritime før første treningsøkt dersom vi er flere enn 5 deltagere. Om været tillater det vil vi kjøre teoribiten utendørs. Ved skikkelig dårlig vær kjører vi teoridelen på videokonferanse. Vi vil uansett legge ut løpsrelatert teori på den lukkede Facebook-siden til gruppen. Her legges det ut skriftlig informasjon med forklaring/oppklaring av temaer som er relevante for løping. 

Du vil få gode tips når det gjelder mat og drikke i forbindelse med trening, i tillegg til å få nyttige tips om bekledning og skotøy.

Vi anbefaler på det sterkeste at du har din egen pulsklokke. Der finnes mange typer på markedet – de som måler pulsen på håndleddet, og de som krever at du har et pulsbelte. Om du ikke har en, så spør oss om hjelp, slik at vi kan anbefale noe som passer deg. Du vil på dette kurset lære mye om pulsbasert trening!

Det blir opprettet en lukket gruppe på Facebook der alle treningsøkter, tips og triks blir lagt ut. Treningsrelaterte spørsmål besvares også her.

Øktene blir holdt av fysioterapeut Stig Carlson og personlig trener Maiken Høvik

Kursdatoer – fellesøkter: Tirsdager kl 19.30 – 9.juni, 16.juni, 23.juni og 30.juni

Oppmøtested vil kunne variere, men vil alltid være rundt eller i Bergen. Pågående og tidligere kurs har blitt holdt på løpebanen på Åstveit/Tertnes, i området rundt Fjellveien/Munkebotn, ved Liavannet i Åsane, Mellingen (bak IKEA), på Skansemyren eller ved Store Lungegårdsvann.

Priser:

 • 1 terskeltest + testrapport + teori + treningsprogram + fellesøkter – kr 2500,-
 • 25% rabatt på ytterligere testing og treningsprogram, om man ønsker dette
  • Dersom du velger å kjøre test nr 2, gjennomføres denne tidligst 3 mnd etter første test. Denne vil gi svar på hvordan treningen har fungert og hva du skal fokusere på videre. Man vil her få oppdaterte treningssoner som man tar med seg i sin videre trening. 

Antall deltakere: 4-10

Påmelding innen 7.juni, eller til fulltegnet.

NB: For å kunne kjøre kurset må vi ha minimum 4 deltagere på noenlunde samme nivå  – altså nybegynnere 🙂