Løpekurs for Nybegynnere – November 2019

admin Uncategorized

Løpekurset passer perfekt for nybegynneren som ønsker å komme i gang med løping!  Det passer også ypperlig til deg som ønsker å bli venn med joggeskoene, dørstokkmila og asfaltjungelen 🙂 

Den typiske deltager ønsker å løpe et par ganger i uka uten at det føles som et ork. Vi legger opp kurset slik at at det å løpe både blir artig og lærerikt – og at du allerede i løpet av kurset kommer i bedre form!


Kort fortalt– i dette kurset får du:

 • 5 felles teknikk- og løpeøkter
 • 1 eller 2 stk laktatprofiltester + testrapport (veil kr 990,- pr test)
 • Personlig tilpasset treningsprogram
 • Egen lukket gruppe på Facebook der informasjon blir lagt ut og aktuelle spørsmål besvares av instruktøren(e)
 • Kursdatoer: Tirsdager kl 19.30 – 12.november (teori + løp), 19.november, 26.november, 3.desember og 10.desember
 • Oppmøtested vil kunne variere: vi har for eksempel kjørt økter på Åstveit/Tertnes, Mukebotn/Fjellveien, Liavannet og Mellingen (bak IKEA)

Påmelding innen 8.november eller til fulltegnet :
– mail: post@terskeltest.no
– «send melding»-knappen på Facebooksiden til Terskeltest.no
– tlf/sms: 900 30 543


Vi vet at kunnskap er viktig for å lykkes. Dette kurset vil gi deg kunnskap om hvordan akkurat du skal trene for å bli en enda sprekere utgave av deg selv. En svært viktig del av kurset er at alle deltagere får et personlig tilpasset treningsprogram, som er basert på en individuell laktatprofiltesten test absolutt alle klarer å gjennomføre. Test nr 1 – som alle på kurset tar – gjennomføres før kurset starter eller i uken etter første kursdag.

 • Ps: Dersom man ønsker 2 tester gjennomføres test nr 2 ca. 3 måneder etter kursslutt – dette for at du skal ha fått nok trening til at vi kan se stor fremgang 🙂

Det medfølger en testrapport til begge testene, og vi går nøye gjennom hvordan du skal bruke resultatet fra rapportene i din trening.

Se video for hvordan vi gjennomfører en test – trykk på «fullskjerm»-knappen for å få med deg all tekst 🙂

I tillegg til testen(e) blir det gjennomført 5 felles treningsøkter. Vi introduserer forskjellige måter å gjøre løping interessant på og går gjennom teknikkøvelser som gjør at man tilegner seg en mer effektiv løpestil. Du ender opp med å bli en bedre løper som har kunnskap til å øke utholdenhet, fettforbrenning og kondisjon.

Du vil få gode tips når det gjelder mat og drikke i forbindelse med trening, i tillegg til å få nyttige tips om bekledning og skotøy.

Vi anbefaler på det sterkeste at du har din egen pulsklokke. Der finnes mange typer på markedet – de som måler pulsen på håndleddet, og de som krever at du har et pulsbelte. Om du ikke har en, så spør oss om hjelp, slik at vi kan anbefale noe som passer deg. Du vil på dette kurset lære mye om pulsbasert trening!

Det blir opprettet en lukketgruppe på Facebook der alle treningsøkter, tips og triks blir lagt ut. Treningsrelaterte spørsmål besvares også her.

Øktene blir holdt av fysioterapeut Stig Carlson og løpetrener/personlig trener Maiken Høvik

Kursdatoer – fellesøkter: Tirsdager kl 19.30 – 12.november (teori + løp), 19.november, 26.november, 3.desember og 10.desember

Den første økten er en dobbelt-økt på totalt 2 timer der vi starter med 1 time informasjon om løpsrelaterte emner – i tillegg til gjennomføring treningsøkt nr 1.

Oppmøtested vil kunne variere, men vil alltid være rundt eller i Bergen. Pågående og tidligere kurs har blitt holdt på løpebanen på Åstveit/Tertnes, i området rundt Fjellveien/Munkebotn, ved Liavannet i Åsane, Mellingen (bak IKEA), på Skansemyren eller ved Store Lungegårdsvann.

Priser:

 • PAKKE 1 – 1 terskeltest + teori + treningsprogram + fellesøkter – kr 2690,-
 • PAKKE 2 – 2 terskeltester + teori + treningsprogram + fellesøkter – kr 3190,-
  • test nr 2 gjennomføres 3-4 mnd etter kursstart

Antall deltakere: 4-12

Påmelding innen 8.november, eller til fulltegnet.

NB: For å kunne kjøre kurset må vi ha minimum 4 deltagere på noenlunde samme nivå  – altså nybegynnere 🙂