Halvmarathon under 2 timer – september 2018

admin Uncategorized

Kurset passer utmerket for mosjonisten som løper litt på egenhånd, eller deg som har gjennomført alt fra 5km til marathon. Du ønsker å trene klokere slik at du med samme treningsmengde som tidligere blir en bedre løper. Du har et ønske om å bryte 2timers-grensa på halvmarathon!


Kort fortalt:

  • 5 felles teknikk- og løpeøkter (hvorav første økt er en dobbeltøkt med teori-del)
  • 1 eller 2 stk laktatprofiltester m/testrapport (veil kr 950,- pr stk)
  • Personlig tilpasset treningsprogram
  • Egen lukket gruppe på Facebook der informasjon blir lagt ut og aktuelle spørsmål besvares av instruktørene
  • Kursdatoer: Torsdager kl 19.30 – 6.september – 13.september – 20.september – 27.september + en bonusøkt 5.oktober

Påmelding eller ønske om ytterligere informasjon om kurset: 


Det som skiller dette kurset fra andre løpekurs er at det i kursavgiften er inkludert 1 (2) stk Laktatprofiltest med testrapport, som gjennomføres individuelt i forkant av kurset, og som legger grunnlaget for hvordan akkurat DU skal trene for å oppnå ditt mål. Du vil i tillegg få utarbeidet et treningsprogram basert på ditt testresultat, som du skal følge i tiden etter kurset.


Hva er en laktatprofiltest? – Se video (trykk på fullskjerm-symbolet for å få med hele bildet):

 

Hvordan ser en testrapport ut? – Se eksempel Terskeltest på Tredemølla


Kurset legger opp til 5 fellesøkter der vi i tillegg til å løpe går gjennom viktige teknikkøvelser for å få et mer effektivt løpssteg. Du vil også tilegne deg kunnskap om hva og hvorfor pulsbasert trening virker, samt at vi gir gode tips i forhold til ernæring i forbindelse med trening og konkurranse.

Første kursdag er en dobbeltøkt der vi bruker første timen på å gå gjennom løpsrelatert teori før vi går ut og gjennomfører den første løpeøkten.

Det anbefales på det sterkeste å ha sin egen pulsklokke. Om du ikke har, men ønsker å kjøpe en slik – spør oss om hjelp, så anbefaler vi noe som passer deg.

Det vil bli opprettet en lukket/hemmelig gruppe på Facebook der alle økter, tips og triks vil bli lagt ut. Treningsrelaterte spørsmål vil også besvares der.

Øktene blir holdt av Fysioterapeut Stig Carlson og Løpetrener Åsmund Aas Andersson. Begge har inngående kunnskap om løping, trening, skader og skadeforebygging, og er selv aktive løpere.

Ved valg av «Kurspakke 2» følger det med en oppfølgende laktatprofiltest som gjennomføres 3 måneder etter kurset starter. Test nr 2 brukes for å korrigere treningssoner og til å se deltagerens utvikling 🙂

Kursdatoer – fellesøkter:
Oppmøte: torsdager kl 19.30
Datoer: 6.september – 13.september – 20.september – 27.september + en bonusøkt 5.oktober

Oppmøtested vil kunne variere mellom løpebanen på Åstveit, i området rundt Fjellveien/Munkebotn, Skansemyren eller ved Store Lungegårdsvann.

Ps: det er ikke obligatorisk å møte opp på løpeøktene, men vi anbefaler at du får med deg så mange økter som mulig. Alle økter og beskrivelse av hvordan disse blir gjennomført, blir lagt ut på den lukkede gruppen på Facebook. 

Kurspakke 1:
1 stk laktatprofiltest + testrapport
Personlig tilpasset treningsprogram
5 fellesøkter
Pris: kr 2690,-

Kurspakke 2:
2 stk laktatprofiltest + testrapport
Personlig tilpasset treningsprogram
5 fellesøkter
Pris: kr 3190,-

Påmeldingsfrist: 3.september 2018
Antall deltakere: vi trenger minst 5 deltagere for å kjøre kurset